Κυριακή
24 Οκτωβρίου
2021

Doctor Vasiliadis

eνέσιμο διάλυμα ® Depo-Provera

© Δρ Θεόδωρος Ξεν. Βασιλειάδης

Το ενέσιμο διάλυμα Depo-Provera® περιέχει 150mg οξεικής μεδροξυπρογεστερόνης (medroxyprogesterone acetate) που απελευθερώνεται αργά σε μικρή ποσότητα με την πάροδο του χρόνου.

Η μεδροξυπρογεστερόνη (medroxyprogesterone) είναι ένα προγεσταγονικό στεροειδές μακράς δράσεως που διευκολύνει τη διαφοροποίηση της δράσης των οιστρογόνων και στη διέγερση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων. Μετατρέπει το υπερπλαστικό ενδομήτριο σε εκκριτικό. Αναστέλλει την παραγωγή των γοναδοτροπινών. Διεγείρει την ανάπτυξη των μαζικών αδένων, καθιστά πυκνότερη την βλέννη του τραχήλου της μήτρας, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

Το ενέσιμο διάλυμα Depo-Provera® χρησιμοποιείται για αντισυλληπτική προστασία της γυναίκας με ενδομυική χορήγηση 150mg λεβο-νοργεστρέλης μέχρι και την 5η ημέρα από την αρχή της περιόδου και επαναλαμβάνεται κάθε 3 μήνες ή 13 εβδομάδες για συνέχιση της αντισυλληπτικής πρσοτασίας.

Μια από τις συνήθεις παρενέργεις είναι η απουσία έμμηνης ροής (περιόδου) στη γυναίκα.

Το ενέσιμο διάλυμα Depo-Provera® επειδή απελευθερώνει ορμόνη στο οργανισμό της γυναίκας, φέρει τις προειδοποιήσεις και τις προφυλάξεις των αντισυλληπτικών χαπιών, καθώς και τις συνήθεις παρενέργειες της ενδομήτριας συσκευής.

Για τις προϋποθέσεις χρήσεις ορμονών πάτα εδώ

Για τις προειδοποιήσεις χρήσης ορμονών πάτα εδώ

Για τις παρενέργειες της ενδομήτριας συσκευής πάτα εδώfacebook.png

 

©Δρ Θεόδωρος Ξεν. Βασιλειάδης