Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου
2022

Doctor Vasiliadis

Αγαπητή μέλλουσα μητέρα…

mainp.jpg

Η εγκυμοσύνη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής μιας γυναίκας και αν ακόμη δεν είναι η πρώτη φορά, δεν παύει να διατηρεί την αξία και το ενδιαφέρον μιας αξέχαστης πτυχής της προσωπικής σας ζωής, μιας πτυχής που θα πρέπει να σας γεμίσει με την υπέρτατη χαρά και να αφήσει στη θύμηση σας ότι καλύτερο μπορεί να δώσει στον άνθρωπο το αποτέλεσμα της αναπαραγωγής.

Για να έχετε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχετε υπόψη μερικές πληροφορίες για τον τρόπο διαβίωσης που θα πρέπει να τηρήσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και θα σας βοηθήσουν να περάσετε την περίοδο αυτή όσο το δυνατό πιο φυσιολογικά και πιο αποδοτικά γίνεται.

Τα βασικά σημεία της προσοχής σας θα πρέπει να δοθούν στη συχνότητα επισκέψεων στο γιατρό σας, στον τρόπο εργασίας, διαβίωσης και διατροφής, στην καθημερινή δραστηριότητα και τις συζυγικές σας σχέσεις. Με αυτό το σημείωμα γίνεται μια προσπάθεια να σας δοθούν οι κύριες κατευθύνσεις του καθημερινού προβληματισμού σας για τον τρόπο διαβίωσης και για να σχηματίσετε τα δικά σας ερωτηματικά που θα υποβάλετε στο γιατρό σας, ώστε να μπορεί να σας συμβουλεύσει ακριβώς στο πρόβλημα σας.

 

Παρακάτω σας παρέχουμε τις συνδέσεις για τις συνήθεις συμβουλές που ζητάτε:


Η συχνότητα επισκέψεων στον γιατρό σας και το πλάνο της παρακολούθησης σας

Η πρόσληψη βάρους της εγκύου

Εργασία, Σωματική Δραστηριότητα, Αθλήματα γιόγκα

Κάπνισμα

Οινοπνευματώδη ποτά Καφές

Ταξίδια

Ζώνες ασφαλείας και αερόσακοι

Η Σεξουαλική επαφή

Ακτινοβολίες και οθόνες

Καλλυντικά και οι βαφές μαλλιών

Θερμά λουτρά, σάουνες και υδρομασάζ

Σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη

Ενοχλήσεις εγκυμοσύνης και η αντιμετώπιση τους


©  Δρ Θεόδωρος Ξεν. Βασιλειάδης