Τρίτη
22 Σεπτέμβριος
2020

Doctor Vasiliadis

Τοκετός σαν στο σπίτι με την Έφη τη μαία σας

Η θέληση της εγκύου να προσεγγίσει το φυσικό τοκετό και ο ζήλος της μαίας να στηρίξει την έγκυο σε αυτό το είδος τοκετού στις μέρες μας έχει πάρει σημαντική θέση στην μαίευση των ημερών μας.

Η Ευφροσύνη Ξεναρίου, νεαρή αλλά με ζήλο και θέληση στηρίζει κάθε έγκυο στην προσπάθεια να προσεγγίση την φυσική εξέλιξη του τοκετού της.

Το μαιευτήριο ΛΗΤΩ, γνωστό για τις πρωτοποριακές του καινοτομίες στα 40 χρόνια της λειτουργίας του - θυμίζουμε το πρώτο  κέντρο εξωσωματικής στην Ελλάδα, πρώτο κέντρο μοριακής βιολογίας, πρώτος τοκετός στο νερό στον ελλαδικό χώρο και άλλα πολλά - είναι έτοιμο να απαντήσει στην ανάγκη της γυναίκας του σήμερα. Της  γυναίκας που θα ήθελε στον τοκετό της να ακολουθήσει το μονοπάτι της φύσης μέσα σ’ ένα μοναδικό χώρο υψηλής αισθητικής που αποπνέει σπιτική θαλπωρή και που δεν της  θυμίζει νοσοκομείο αλλά παράλληλα έχει την  ασφάλεια ενός σύγχρονου μαιευτηρίου και την παρουσία των εξειδικευμένων μαιών και του γυναικολόγου της. Επίσης, το νεογνικό τμήμα είναι σε ετοιμότητα αν το νεογνό χρειαστεί εξειδικευμένη φροντίδα.

O τοκετός σαν στο σπίτι είναι γενικά παραδεκτό ότι έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα.

oket1.jpg

  • Ο χώρος που δεν είναι νοσοκομειακός λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία.
  • Η παρουσία των δικών της ανθρώπων δίπλα στην επίτοκο δίνει ζεστασιά και σιγουριά.
  • Δεν γίνεται χρήση φαρμάκων.
  • Δεν καθηλώνεται η επίτοκος στο κρεβάτι, έχει δυνατότητα να κινείται στο χώρο, να αλλάζει θέσεις, να μπει στο μπάνιο να κάνει ντους, να μπει στην μπανιέρα, να δει TV, να ακούσει μουσική, ακόμα και να απολαύσει ένα μασάζ.
  • Τέλος, το μωρό θα μείνει κοντά στη μητέρα και στον πατέρα από την πρώτη στιγμή.

Υπάρχουν και περιορισμοί, δεν είναι δυνατόν όλες οι γυναίκες να ακολουθήσουν την πρακτική του τοκετού «σαν στο σπίτι», π.χ. ανώμαλη θέση του μωρού, δίδυμες κυήσεις, όταν στη διάρκεια της κύησης προκύψουν προβλήματα όπως διαβήτης, υπέρταση, προδρομικός πλακούντας.

oket2.jpg
Σε κάθε περίπτωση η γυναίκα που θέλει να ζήσει την εμπειρία, θα το συζητήσει με τον γιατρό της και την μαία της. Μετά από συνεννόηση με την προϊσταμένη της Αιθούσης Τοκετών (τηλ. 210 6902010) είναι δυνατόν να επισκεφθεί  τον χώρο που είναι σε επαφή φυσικά με την αίθουσα τοκετών του Μαιευτηρίου.

Όπως και να θέλετε να αντιμετωπίσετε τον τοκετός σας εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας...

a1.jpg
για περισσότερα για την Έφη, την μαία σας πατήστε εδώ
για περισσότερα από το μαιευτήριο ΛΗΤΩ  πατήστε εδώ