Δευτέρα
27 Σεπτέμβριος
2021

Doctor Vasiliadis

Yasmin - Οδηγίες λήψης

Το Yasmin χορηγείται μόνο σε γυναίκες και η λήψη του γίνεται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

Έναρξη της θεραπείας

Τον πρώτο μήνα χορήγησης του Yasmin η λήψη των χαπιών ξεκινά την 1η ημέρα του κύκλου (=1η ημέρα αιμορραγίας). Ο 1ος κύκλος θα είναι κάπως συντομότερος, ενώ όλοι οι επόμενοι κύκλοι θα διαρκούν 4 εβδομάδες.

Επί 21 ημέρες καθημερινά 1 χάπι

Κάθε κουτί Yasmin περιέχει 21 χάπια σε ημερολογιακή συσκευασία.

picyasmin.jpg

Πάρτε το 1ο χάπι από την θήκη και καταπιείτε το αμάσητο με νερό. Στη συνέχεια τρυπήστε την ημέρα της εβδομάδας στη μεσαία γραμμή της συσκευασίας αντίστοιχη με την ημέρα που κάνατε την λήψη (π.χ. Δευ. - Mon. για τη Δευτέρα – Monday). Συνεχίζετε να παίρνετε ένα χάπι την ημέρα με την σειρά έως ότου να τελειώσουν και τα 21. Οι άδειες θήκες των χαπιών σας διευκολύνουν να ελέγξετε εάν πήρατε το καθημερινό σας χάπι ή όχι.

Η ώρα που θα διαλέξετε να παίρνετε το χάπι σας, πρέπει να παραμένει σταθερή, προτιμότερο μετά το πρωινό σας γεύμα.

yasmin.jpg

7 ημέρες διακοπή λήψης

Όταν πάρετε τα 21 χάπια, ακολουθεί διακοπή λήψης7 ημερών, κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίζεται η καταμήνια αιμορραγία.

Συνέχιση της θεραπείας

Μετά την 7ήμερη διακοπή, συνεχίζεται η λήψη από μια νέα συσκευασία, ανεξάρτητα αν το αίμα όπως συνήθως συμβαίνει, σταμάτησε ή συνεχίζεται ακόμα. Έτσι δημιουργείται ένας εύκολα μνημοτεχνικά να εντυπωθεί ο ρυθμός: 3 εβδομάδες λήψη χαπιών και 1 εβδομάδα διακοπή, και η λήψη από την νέα συσκευασία Yasmin αρχίζει την ίδια ακριβώς ημέρα που ξεκινήσατε την προηγούμενη συσκευασία.

21pillpics.jpg

©  Δρ Θεόδωρος Ξεν. Βασιλειάδης