Δευτέρα
27 Σεπτέμβριος
2021

Doctor Vasiliadis

Gynofen 35 - Οδηγίες λήψης

Το Gynofen 35 χορηγείται μόνο σε γυναίκες και η λήψη του γίνεται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

Έναρξη της θεραπείας

Τον πρώτο μήνα χορήγησης του Gynofen 35 η λήψη των χαπιών ξεκινά την 1η ημέρα του κύκλου (=1η ημέρα αιμορραγίας). Ο 1ος κύκλος θα είναι κάπως συντομότερος, ενώ όλοι οι επόμενοι κύκλοι θα διαρκούν 4 εβδομάδες.

Επί 21 ημέρες καθημερινά 1 χάπι

Κάθε κουτί Gynofen 35 περιέχει 21 χάπια σε ημερολογιακή συσκευασία.

gynofenpill.jpg

Πάρτε το 1ο χάπι από την θήκη της αντίστοιχης μέρας που ξεκινάτε τη λήψη (π.χ. WED για την Τετάρτη) και καταπιείτε το αμάσητο με νερό. Συνεχίζετε ακολουθώντας την κατεύθυνση του βέλους, να παίρνετε ένα χάπι την ημέρα έως ότου να τελειώσουν και τα 21. Οι άδειες θήκες των χαπιών σας διευκολύνουν να ελέγξετε εάν πήρατε το καθημερινό σας χάπι ή όχι.

Η ώρα που θα διαλέξετε να παίρνετε το χάπι σας, πρέπει να παραμένει σταθερή, προτιμότερο μετά το πρωινό γεύμα σας.

7 ημέρες διακοπή λήψης

Όταν πάρετε τα 21 χάπια, ακολουθεί διακοπή λήψης 7 ημερών, κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίζεται η καταμήνια αιμορραγία.

Συνέχιση της θεραπείας

Μετά την 7ήμερη διακοπή, συνεχίζεται η λήψη από μια νέα συσκευασία, ανεξάρτητα αν το αίμα όπως συνήθως συμβαίνει, σταμάτησε ή συνεχίζεται ακόμα. Έτσι δημιουργείται ένας εύκολoς μνημοτεχνικός ρυθμός: 3 εβδομάδες λήψη χαπιών και 1 εβδομάδα διακοπή. Η λήψη από την νέα συσκευασία Gynofen 35 αρχίζει την ίδια ακριβώς ημέρα που ξεκινήσατε την προηγούμενη συσκευασία.

21pillpics.jpg


©  Δρ Θεόδωρος Ξεν. Βασιλειάδης