Δευτέρα
27 Σεπτέμβριος
2021

Doctor Vasiliadis

Yasminelle - Οδηγίες λήψης

Το Yasminelle χορηγείται μόνο σε γυναίκες και η λήψη του γίνεται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

Έναρξη της θεραπείας

Τον πρώτο μήνα χορήγησης του Yasminelle η λήψη των χαπιών ξεκινά την 1η ημέρα του κύκλου (=1η ημέρα αιμορραγίας). Ο 1ος κύκλος θα είναι κάπως συντομότερος, ενώ όλοι οι επόμενοι κύκλοι θα διαρκούν 4 εβδομάδες.

Επί 21 ημέρες καθημερινά 1 χάπι

Κάθε κουτί Yasminelle περιέχει 21 χάπια σε συσκευασία σειράς ημερών.

.yasminelle.jpg

Πάρτε το χάπι από την θήκη που αντιστοιχεί στην ημέρα εβδομάδας που κάνετε την έναρξη (π.χ. ΤΕ για Τετάρτη) και καταπιείτε το αμάσητο με νερό. Συνεχίζετε να παίρνετε ένα χάπι την ημέρα με την σειρά των ημερών της εβδομάδας έως ότου να τελειώσουν και τα 21. Οι άδειες θήκες των χαπιών σας διευκολύνουν να ελέγξετε εάν πήρατε το καθημερινό σας χάπι ή όχι.

Η ώρα που θα διαλέξετε να παίρνετε το χάπι σας, πρέπει να παραμένει σταθερή, προτιμότερο μετά το πρωινό σας γεύμα.

Προειδοποίηση

Λόγω της χαμηλής δόσης εθυνίλ-οιστραδιόλης (20μgr) που περιέχει το Yasminelle, στη διάρκεια των πρώτων ημερών λήψης του χαπιού και μόνο για τον πρώτο μήνα υπάρχει πιθανότητα μικρής καφεοειδούς κολπικής αιμόρροιας για αρκετές μέρες. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα υγείας η πρόβλημα αντισύλληψης. Συνεχίστε την λήψη του χαπιού σας άφοβα.

7 ημέρες διακοπή λήψης

Όταν πάρετε τα 21 χάπια, ακολουθεί διακοπή λήψης 7 ημερών, κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίζεται η καταμήνια αιμορραγία.

Συνέχιση της θεραπείας

Μετά την 7ήμερη διακοπή, συνεχίζεται η λήψη από μια νέα συσκευασία, ανεξάρτητα αν το αίμα όπως συνήθως συμβαίνει, σταμάτησε ή συνεχίζεται ακόμα. Έτσι δημιουργείται ένας εύκολος μνημοτεχνικός ρυθμός: 3 εβδομάδες λήψη χαπιών και 1 εβδομάδα διακοπή, και η λήψη από την νέα συσκευασία Yasminelle αρχίζει την ίδια ακριβώς ημέρα που ξεκινήσατε την προηγούμενη συσκευασία.

21pillpics.jpg

©  Δρ Θεόδωρος Ξεν. Βασιλειάδης